Η κοινωνία συναντά τη διαφορετικότητα

Κοινωνική αποδοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες

16-04-2016

Κοινωνική αποδοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες

Το περιεχόμενο της φράσης <<Άτομα με ειδικές ανάγκες>> (=ΑΜΕΑ) έχει μεταβληθεί στους αιώνες σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο της διεθνούς κοινωνίας. Σε κάθε εποχή η στάση και η αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ικανότητες διαφέρει ανάλογα με τις αντιλήψεις, τα ήθη , τα έθιμα, τις ιδέες και τις παραδόσεις του κοινωνικού συνόλου.

Σοφία Κρητικού - avatar Σοφία Κρητικού

Read more

Χαρισματικότητα και διαφορετικότητα

16-04-2016

Χαρισματικότητα και διαφορετικότητα

Την διαφορετικότητα την συναντάμε κάθε μέρα όταν συναναστρεφόμαστε με συνανθρώπους, διαφορετικούς από εμάς όσον αφορά συμπεριφορές και αντιλήψεις καταστάσεων. Βέβαια η διαφορετικότητα είναι σημείο προσοχής για όλους μας όταν οι συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά συνανθρώπων μας είναι εκτός από αυτό που θεωρούμε «φυσιολογικό μέσο όρο».

Τσιάμης Αθανάσιος - avatar Τσιάμης Αθανάσιος

Read more

Η διαφορετικότητα μέσα στη δική μας κοινωνία

16-04-2016

Επιστολή Προέδρου Τεύχος 2

Ο Bob Rhodes (ιδρυτής του Αγγλικού οργανισμού « ζήσε μεταξύ φίλων») , σε μια ομιλία του σε ελληνικό κοινό ,ανέφερε χαρακτηριστικά : σε κράτη όπως ο Καναδάς ,η Σουηδία ,η Αυστραλία το «πρόβλημα» της ιδιαιτερότητας είναι περισσότερο αποδεκτό όχι γιατί οι κυβερνήσεις τους αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο την ιδιαιτερότητα, αλλά γιατί οι πολίτες αυτών των κρατών είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και βλέπουν με άλλο μάτι το πρόβλημα .

Δημητριάδης Ευστράτιος - avatar Δημητριάδης Ευστράτιος

Read more